Ugrás a tartalomra

Cam 'N' Art

Szöllősiné Haller Orsolya - fotográfus

😮

További galériák...

Pár kép az eddigi munkáimból:

Fotó-kollázs-1
Fotó-kollázs-2
Fotó-kollázs-3

Néhány nyertes fotóm, pályaművem:

A 'SZÓL A RÁDIÓ' országos fotópályázatra küldött nyertes fotóm

Korszakváltás

Pár mondat a képről...

"A Füzet online kulturális és életmód magazin “SZÓL A RÁDIÓ” címmel meghirdetett fotópályázata 2018. december 7-én lezárult. A december elsején ünnepelt Magyar Rádiózás Napjához kapcsolódóan olyan fotókat vártunk, melyek képi világukban vagy hangulatukban a rádiózást, rádióhallgatást, illetve a híreket, vagy a zenehallgatás élményét jelenítik meg direkt vagy közvetett módon; emlékek, dalok, asszociációs képek formájában, melyekről a rádió vagy rádiózás eszünkbe juthat. A fotópályázatra befogadott képeket a felkért három zsűritag az alábbi szempontok alapján pontozta egyesével a képeket külön-külön: koncepció, esztétika, technika, relevancia. A szakmai zsűri tagjai: Katona Tibor, a Zalai Hírlap fotóriportere, Balogh Tamás fotográfus, a FOTO-DA Stúdió alapítója, Németh Sándor, a Keszthelyi Televízió főszerkesztő helyettese, vezető operatőre. A három zsűri pontszámait összeadva a következő eredmény született: I. helyezett Korszakváltás – Szöllősiné Haller Orsolya"(forrás: https://afuzet.hu/szol-a-radio-fotopalyazat-eredmenyhirdetese)


A 'Reformáció 500' országos fotópályázatra küldött 2. helyezést elért fotóm

Gyermeki ima

Pár mondat a képről...

Reformáció 500 Országos Fotópályázat, Portré-, eseményfotók kategória, 2. díj

"...A megújulás lendülete című, a Reformáció Emlékbizottság által meghirdetett fotópályázat legjobb képeiből rendezett kiállítást Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg. Köszöntőt mond Dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos és Eifert János fotóművész, aki rövid tárlatvezetésén mutatta be a díjazott és kiválasztott felvételeket. A miniszteri biztos elmondta, hogy a pályázatokra beérkezett csaknem kétszáz alkotásból a bírálóbizottság elnöke, Eifert János fotóművész válogatta ki azt a negyven képet, amely a kiállításon szerepel..."

"...A fényképek között vannak dokumentarista alkotások, egy-egy templomot, régi, a reformációhoz vagy a vallásgyakorláshoz köthető tárgyat bemutató képek, de mindhárom kategóriában születtek olyan alkotások is, amelyek egyszerre akarják láttatni a múltat és a jelent. Ilyen például az a fotó, amelyen egy régi biblia látszik, amelyből a ma használatos kis színes jelzők lógnak ki, vagy a modern, poszterekkel tarkított szoba, amelyben egy fiatal a takaró alá bújva olvassa a szentírást...."

"...Egy-egy fotón a humor is megjelenik, mint például az út széli kő kereszt előtt elsuhanó, csak árnyképként látszódó autó képén, amelynek címe: Krisztus előtt kétszázzal - mondta.

Hafenscher Károly hozzátette: a kiállítás Sopronból Nagykanizsára utazik, azt követően pedig igyekeznek majd eleget tenni a meghívásoknak, így a reformáció emlékévében a tervek szerint más-más városokban de folyamatosan látható lesz a kiállítás..."

/Összeállította: Eifert János, a kiállítás kurátora/


2016 Balatonföldvár - Kiállítás megnyitó (részlet)

A videó tartalma...

A Bajor Gizi Közösségi Házban 2016 május 6-án, szépszámú érdeklődök megjelenésével nyílt meg Természet-s pillanatok címen Szöllősiné Haller Orsolya és Szőke Levente fotókiállítása. A két fiatal fényképész Mezőtúrról hozta el képeit.

A vendégeket Holovits Huba polgármester köszöntötte, a kiállítást Herczeg Zsolt, Mezőtúr város polgármestere nyitotta meg.

A megnyitót a zeneiskolából Horváth Mirjám (szaxofon), valamint Potyi Panna (zongora) játéka színesítette.